Team

Dierenarts Wout Dalemans

Wout studeerde in het jaar 2011 af als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit Gent.

Afkomstig uit Hoegaarden hoopte hij binnen deze regio Oost-Brabant aan de slag te kunnen als dierenarts. En zo geschiedde het. Na een fietstrip door Westelijk Afrika, ging hij in 2012 aan de slag bij DAP Abaris te Leuven en verhuisde hij enkele maanden later samen met vriendin Zoë naar Zichem om aan de slag te gaan in DAP Het Neerhof.

Twee jaar later en een ton aan ervaring rijker, was het moment aangebroken om zelf de touwtjes in handen te nemen. Zo richtten Wout en Zoë in april 2014 Dierenartsenpraktijk Arckendal in Landen op.

 

Dierenarts Zoë Joostens

Na het behalen van haar diploma aan de Faculteit Diergeneeskunde te Gent, werkte ze enige tijd in de privésector, voornamelijk toegespitst op orthopedie bij sportpaarden alsook bij kleine huisdieren. Hier ontdekte ze haar voorliefde voor medische beeldvorming.

Ze volbracht een gespecialiseerd internship in medische beeldvorming en vervolgde dit succesvol met een residentie voor het European College of Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI) aan de Faculteit Diergeneeskunde te Luik en het orthopedisch centrum voor paarden CIRALE-Enva te Frankrijk.

Aan diezelfde faculteit startte ze bovendien een doctoraat, publiceerde ze wetenschappelijke artikels en deed verschillende presentaties op nationale en internationale congressen. Naast haar dagdagelijkse klinische werk, draagt ze dus ook wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel en hoopt ze zo de klinische relevantie van vaak gediagnosticeerde letsels bij sportpaarden in detail te brengen.

Ook binnen onze praktijk verzorgt Zoë de medische beeldvorming. Ze staat wekelijks paraat voor meerdere echo- en radiografische onderzoeken.

 

Dierenarts Joachim Wellens